iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха западния парк в Перник

Откриха западния парк в Перник 10_1444054245

Кметът Иван Иванов преряза лентата на благоустроения Западен парк, като перничани вече могат да се радват на новата придобивка- нови алеи, пейки, настилка и парково осветление.

Ремонтирана е и сцената, на която е пяла преди много години Лили Иванова. С нова визия е и полянката, на която дъновистите играят паневритмия.

Благоустрояването на Западния парк се направи по проекта “Зелена и достъпна градска среда” и е на стойност 499 800лв. Строителите успяха да го направят за рекордните 3 месеца. Първата копка бе направена на 6-ти юли тази година и точно след 90 дни обектът бе завършен.

“Много са предизвикателствата, с които ежедневно се среща всеки един кмет. Да откриваш обаче нов обект е сред най-приятните преживявания. Да е честита новата придобивка на перничани и нека я пазим!- каза кметът Иван Иванов. Той благодари на проектантите и строителите, които успяха в рекордно кратък срок да завършат обекта.

На откриването присъстваха областният управител Ирена Соколова, заместник-областният управител Валентин Димитров, целият кметски екип, представители на различни политически партии, граждани и журналисти. Всички се разходиха по новите алеи и разгледаха направеното.

Западният парк ще се превърне в място на творците. Новото пространство е подходящо за провеждане на пленери, както и за други арт прояви.

В следващите седмици предстои да се открият още два големи обекта. Идният понеделник ще се реже лентата на новото регионално депо за отпадъци, а по-идният понеделник- лентата на площад Кракра.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.