iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха площад "Кракра" в Перник

Откриха площад  "Кракра" в Перник 10_1445258430

Днес откриха реконструирания площад "Кракра" в Перник, като кметът Иван Иванов преряза лентата с пожеланието перничани да имат повече подобни поводи и градът да продължи да се обновява.

"Не бяха малко трудностите и препятствията, които срещнахме по време на ремонта, но мисля че си заслужаваше. Днес нашият площад се връща към живота. Нека му се радваме и нека се грижим за него. Нека тук има млади хора и деца, възрастни, които да се чувстват добре, да се радват на промяната и да съхраняват и ценят това, което имаме." - каза кметът.

С откриването на дългоочакваната придобивка, бе даден стартът на събитията, посветени на Деня на града, който Перник чества на 19 октомври. По-късно от официалната трибуна кметът припомни заветът на Св. Иван Рилски – закрилник и покровител на Перник и неговите жители, подчертавайки, че това е един уникален документ, чието място в духовен аспект е до Паисиевата история като мерило за националното ни самосъзнание. По време на официалната част от празненствата беше обявено удостояването посмъртно със званието почетен гражданин на Перник на големия български алпинист Христо Проданов, чийто професионален път е свързан и с Перник и бяха връчени тазгодишните награди в областта на здравеопазването, културата, образованието, медиите и бизнеса.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.