iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха изложба на преподаватели от Нов български университет

Откриха изложба на преподаватели от Нов български университет 05_1463718572

В зала Кракра на художествената галерия в Перник откриха изложба на преподаватели от Нов български университет. ХГ- Перник има сключен договор за сътрудничество от 2012г. с Нов български университет -Департамент “Изобразителни изкуства, в рамките на който се реализират много съвместни изяви, станали ежегодни.

Университетът и галерията в града работят по съвместна програма за обмен на събития. Преподаватели и студенти от висшето училище се представят със свои творби в изложбените зали на Галерия Перник всяка година. Пернишки художници пък представят свои сборни експозиция в Центъра за изкуства в НБУ в София /напр. за 85 годишнината от обявяването на Перник за град/.

Преподавателите от Департамент „Изящни изкуства“ в НБУ подреждат петата сборна изложба в Перник-галерия“ Кракра“. Графика, живопис, рисунки и пластики ще видят ценителите на изобразителното изкуство в града.

Експозицията ще представитворби на проф. Николай Майсторов, проф. Екатерина Русинова, доц, Валентин Савчев,доц. МихаилЧомаков, доц. Станимир Божилов, доц. Калина Христова, доц. Ралица Мирчева, доц. Ива Владимирова и други преподаватели от НБУ.

Тази изложба е в традицията на едно дълготрайно и сътрудничество между Департамент „Изящни изкуства” и ХГ-Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.