iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отбелязват Световния ден на водата

Отбелязват Световния ден на водата 03_1458389073

По традиция в Младежки дом – Мошино и тази година ще бъде отбелязан Световният ден на водата, който е на 22 март. Празникът организиран от РМД-Мошино и Технологична професионална гимназия”Мария Кюри” е в партньорство с РИОСВ – Перник.
В него участват ученици, както от гимназията така и от основните училища на кметство „Изток”.

Инициативата е насочена към подрастващите и цели ангажиране вниманието на младите хора към този скъпоценен природен ресурс, важен за нашия живот, икономика и околна среда.
Събитието е на 22 март от 14.00 часа в камерната зала на дома. Ученици от гимназията ще презентират интересни и любопитни неща за водата и нейното използване. Ще бъдат показани изследвания на хранителни продукти за откриване на белтъчини и въглехидрати и предложени здравословни сандвичи.

Празникът под мотото за 2016 г. – “Better water, better jobs” – ще постави въпроси за това какво знаем за водата, ще насочи вниманието към грижата за нейното пестене и пречистване, ще ни припомни, че водата е живота на нашата планета. Екосистемите, обществото и икономиката ни – те всички се нуждаят от чиста вода в достатъчни количества.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.