iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отбелязват Месеца за защита на природата в Рила

Отбелязват Месеца за защита на природата в Рила 05_1431692078

Днес в национален парк „Рила" се отбелязва Месеца за защита на природата. Той ще се отбележи в местността Карталска поляна, като в събитието ще участват ученици от шести, девети и десети клас от благоевградски училища.

Служители на парка с беседи ще представят защитената територия и дейностите по опазването й. Ще се проведе интерпратативен опознавателен маршрут от Карталска поляна до входа на резерват „Парангалица" и ще има екоигра.

Денят на биоразнообразието ще се отбележи на 18 май, понеделник, в местността Кирилова поляна. В проявата ще участват студенти от трети курс на Лесотехнически университет. Образователна екологична програма ще има на 21 май с ученици от Клуб „Приятели на Национален парк Рила" към Обединен детски комплекс - Благоевград. Експерти ще представят тазгодишната кампания на международния ден под мотото „Биоразнообразие за устойчиво развитие" и биологичното разнообразие и забележителностите на защитената територия и дейностите по опазването й. „НП Рила" ще вземе участие в организираното от община Благоевград на 28 май общинско състезание по екология и по здравеопазване за ученици от 5-ти до 8-ми клас. Специалисти ще оценят резултатите на учениците от първи кръг – решаване на екологичен тест, както и двата практически кръга – съставяне на хранителни вериги и разпознаване на защитени растителни видове и билки.

В края на състезанията всички участници ще се запознаят със защитените територии в региона на Югозападна България и характерното за тях природно богатство и дейностите по опазването им.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.