iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отбелязаха Третата глобална седмица за безопасност на движението

Отбелязаха Третата глобална седмица за безопасност на движението 05_1431061229

С беседи и практически занятия отбелязаха Третата глобална седмица за безопасност на движението целодневни детски градини „Райна Княгиня” и „Пролетен цвят” в Перник.

Продължават инициативите, свързани с Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата в Пернишка област. На 05 май малчуганите от ЦДГ „Райна Княгиня” изслушаха беседа по пътна безопасност. Децата бяха запознати с основните правила при преминаване на пътното платно, работата на светофарните уредби и безопасно пътуване с леки автомобили.

Специалисти от БЧК демонстрираха оказване на първа долекарска помощ при пътен инцидент.

С презентация по безопасност на движението се представиха възпитаниците на ЦДГ „Пролетен цвят” пред служители от „Пътни полиция”. От своя страна униформените ги започнаха с тяхната работа при контрола на пътното движение, показаха им служебните автомобили и направиха демонстрация на безопасно преминаване през натоварено кръстовище.

Днес пред Храм „Св. Иван Рилски” доброволци от БЧК ще направят демонстрация за оказване на първа помощ на пострадали в ПТП във връзка със Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и честването на 50 год. от приемането на 7-те фундаментални принципа на Международното движение – хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Ще бъде проведена и панахида в памет на децата, загинали в ПТП. В 12.00 часа в памет на децата, загинали в ПТП, всички патрулни автомобили, оборудвани с надписи ще бъдат разположени в районите на детски и учебни заведения, в близост до възлови кръстовища, като с подаване на светлинна и звукова сигнализация и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на жертвите в пътни инциденти.

Възпитаници на VІ-то СОУ – Перник ще проведат междуучилищно състезание по безопасност на движението по пътищата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.