iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отбелязаха 71 години от боевете на "Вълча поляна"

Отбелязаха 71 години от боевете на "Вълча поляна" 07_1438062993

На 25.07.2015г., над 150 социалисти, антифашисти и симпатизанти отбелязаха 71-та годишнина от последните боеве срещу фашизма на историческата местност „Вълча поляна”, като сред гостите на честването бяха номинираните за кандидати за Кмет издигнати от БСП, на Община Перник – Ерик Рангелов и на кметство „Изток” - инж. Михаил Михайлов и червения депутат – Чавдар Георгиев, който отправи поздравителен адрес към присъстващите, от името на Председателя на Националния съвет на БСП - Михаил Миков.

Слово за героите в борбите срещу фашизма изнесе кандидатът за Кмет на Община Трън - Иван Искренов. Той подчерта, че борбата за свобода е винаги актуална кауза.

Своите спомени от битката на Трънския партизански отряд на „Вълча поляна” от далечната 1944 г. разказа живия партизанин Борис Гюров, който въоудушеви всички със своите светли спомени за загиналите си другари.

Участниците в срещата отдадоха почит с едноминутно мълчание и поднесоха цветя пред паметника на загиналия в битката на „Вълча поляна” през 1944 г. картечар на отряда Боян Станков, чиито потомци, живеещи в Австралия дойдоха на събитието.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.