iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Остава проблемът с движението на перничани към и от София

Остава проблемът с движението на перничани към и от София 07_1438241343

Проблемът с пътуването на десетките перничани към и от София ежедневно бе включен в питанията на дневния ред на отминалата сесия на общинския съвет, като Милена Милошева от БСП питаше кмета „Има ли контролни функции пернишкият градоначалник относно изпълнението на курсовете по автобусната линия Перник-София и обратно".

Като гражданин и съветник тя настоява да получи отговор на това какви мерки ще вземат от общинската администрация за да могат гражданите спокойно да ползват градския транспорт. Милошева подчертава, че на спирката около Руски паметник в пиковите часове има десетки прибиращи се от работа перничани. Те твърдят, че е напъвно обичайно в периода от 17.00 до 18.00 часа, когато е и най-натоварено да НЯМА автобуси за Перник.

Пътуването от и до столицата се превръща в кошмар. Кошмар, неведнъж намерил място във всички новинарски емисии. Не са тайна нито черните таксита, нито претъпканите бусчета, нито ненавреме идващите автобуси. Адът на пътуването в момента е още по актуален, с оглед на факта, че много хора не пътуват с влака в последните месеци, а използват автотраспорт.

Влаковете между жк „Захарна фабрика" и кв. „Горна баня" в столицата няма да се движат до 3 август.Това се налага заради продължаващите ремонтни дейности по жп линията. Те се бавят заради проблеми, възникнали след почистването на незаконно сметище в ромската махала „Факултета". Така възможностите на хилядите перничани остават автобуси, маршрутки и частни автомобили.. на цената на билетчето. И надеждата, че някой ще се сети, че нагъчканите като сардели в жегата перничани имат право на човешко пътуване – което си плащат чинно.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.