iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осигурен е достъп до село Ерул, община Трън

Осигурен е достъп до село Ерул, община Трън 03_1426054597

Оперативната група, намираща се в подстъпа към село Ерул община Трън, заедно с мобилизирана техника осигури достъпа към селото.

Заместник областният управител Валентин Димитров, кметът на Община Трън Станислава Алексиева, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"/РДПБЗН/ Емил Марков, секретарят на Областния съвет за сигурност Петко Петков, са на място и вече е осигурена свързаността на Общината със селото и нормалното движение на автомобилите при зимни условия.

„Екипите са на терена от рано сутринта, правят всичко възможно да създадат условия за безпроблемно движение на жителите, както към, така и вътре в селото. Осигурена е още една снегопочистващата машина на Областно пътно управление пренасочена от село Кривонос, с която да бъдат почистени и вътрешните, по-тесни улички. Имаше забавяне при почистването поради тежкия терен с много тясната и стръмна улица, в която тежката техника е непригодна. Сега работят няколко лесно мобилни и малки багери", каза Ирена Соколова.

На заседание на кризисния щаб в Областна администрация от ЧЕЗ, докладваха , че след отстраняването на авариите по електропреносната мрежа, от шестте дежурни екипа на 07.03, електрозахранването е възстановено и не са регистрирани нови проблеми. Екипи на ЧЕЗ Перник са изпратени да окажат помощ на колегите си в град Кюстендил.

Директорът на ЦСМП д-р Симеонов увери, че филиалите на територията на област Перник функционират добре.

Началник сектор „Превантивна и контролна дейност” в РДПБЗН Марио Картулев, осведоми че са отстранение всички опасни дървета и са обезопасени междублоковите пространства и жилищни територии в града.

Екипите на МВР са в непрекъснато взаимодействие и активна работа със структурите осигуряващи сигурност на жителите на област Перник, при създалата се тежка зимна обстановка, докладва директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов.

Броят на подадените сигнали към телефон 112 за периода 6 - 9 март, е двадесет и осем.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.