iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Още подробности за съдбата на Стохата (видео)

Още подробности за съдбата на Стохата (видео) 10_1413437468

Стоян Стоянов, остана без дом, след като бе измамен от свой мним приятел. Стоян, познат на музикалната общност като Стохата, бивш китарист на група „Ера” и Милена Славова, от няколко месеца спи в градския парк в Перник.

След тежка катастрофа преди години и няколко операции на главата Стоян, познат за приятелите са като Стохата, се превръща в инвалид. След смъртта на майка си Стоян остава и без настойник. Известно време живее в апартамента си със свой приятел, за който роднините му подозират, че го е измамил.

„Този негов приятел, с който уж са били много близки, го отвежда при един нотариус, който се занимава с покупко-продажба на апартаменти и са прехвърлили апартамента, без да му дават пари, без да му плащат абсолютно нищо”, разказва Емил Гергинов, който е роднина на Стоян.

Съседи на Стоян са подали жалба в Районната прокуратура в Перник с искане да се провери съмнителната продажба на апартамента. Прокуратурата обаче е отказала да образува преписка. Мотивът – при извършената проверка Стоян заявил, че доброволно е продал жилището с,и без да му е оказван натиск. Прокуратурата се позовава и на медицинското свидетелство, според което Стоян бил с „ правилен по форма мисловен процес”. Стоян обаче е с 91% инвалидност и няма как да взима решения сам за себе си, смятат негови роднини.

В крайна сметка апартаментът е препродаден, а в момента в него са настанени квартиранти. Така от няколко месеца перничани забелязват Стоян да нощува на сцената в парка, на същата, на която преди години прави първите си стъпки като музикант.

В момента приятели приютяват Стохата и му помагат, с каквото могат. В музикалните среди у нас знаят какъв виртуозен китарист е Стоян Стоянов преди тежката катастрофа, която го превръща в инвалид. Сега общинарите в Перник са се е заели да намерят начин Стоян да бъде приютен. Понеже на територията на общината няма свободен дневен център, който да отговаря на неговите нужди, задействана е процедура той да бъде настанен в друг град.

Източник и видео: novanews.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

19-Април-2017

19-Април-2016

20-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.