iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още нямат резултати от геоложкия доклад за свлачищния район в Перник

Още нямат резултати от геоложкия доклад за свлачищния район в Перник

Обстановката в кв. "Рудничар" на Перник е спокойна в момента, каза кметът на Перник Иван Иванов. Той допълни, че още нямат резултати от геоложкия доклад за свлачищния район.

"Имаме заседание на комисията, която да обследва къщите и щетите, които са нанесени и едно по едно ще се вземат необходимите мерки", подчерта пернишкият кмет.

Двете семейства, пострадали от свлачището в "Рудничар", са настанени в общински жилища в пернишките квартали "Тева" и "Изток".

БГНЕС припомня, че три къщи пропаднаха в изкопани под тях незаконни рудници за добив на въглища в пернишкия квартал "Рудничар". Две семейства бяха евакуирани заради свлачището. Трето семейство е отказало да се евакуира. Обявено е бедствено положение в района.

В района на "Рудничар" и не само там, от години незаконно граждани копаят и добиват въглища. Кметът на Перник Иван Иванов заяви, че добивът на въглища от псевдо миньори все още не е криминализиран, а всеки месец общината харчи средно между 3000 и 5000 лв. за запълването на дупките. Входовете към незаконните галерии са на терена на частната фирма "Елит Груп".

Източник: bgnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.