iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Оневиниха кмет, че е блъснал дете

Оневиниха кмет, че е блъснал дете 07_1468936918

Кметът на Трън Станислав Николов е блъснал с джипа си 6-годишно дете, отиващо на училище, като Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб. Катастрофата става на 13 ноември 2015 година. Тогава кметът също отива към училището, за да остави своето дете там. Днес свидетели оттеглят показанията си, а разследването твърди, че детето самò се е блъснало в джипа, самò си е причинило разкъсване на черния дроб и спукване на далака.

Историята припомни тази сутрин Нова тв и разказа за странното развитие по нея. Катастрофата беше крита от медиите в продължение на 3 дни. След това кметът Николов потвърди за нея, а пред OFFNews каза, че "детето е тичало и се е блъснало в почти неподвижния автомобил".

Днес свидетели казват, че са били заплашвани и затова някои не дали показания, други ги променили, трети - оттеглили.

"Детето ми се бореше със смъртта. В линейката аз го държах и той умираше. Не мога да забравя лицето. Той побеля", казва майката Анита Гълъбова.

Ивайло оцелял. Живее на строга диета. Мечтата му за спорта умряла. Белезите постоянно напомнят за сблъсъка, за който, според полицейските протоколи, сам си е виновен.

В тях пише, че Ивайло сам се е блъснал в джипа и си е причинил средна телесна повреда. Полицията и кмета са в пълен унисон. "Детето се блъсна в задната страна на джипа", казва Станислав Николов на репортерката на Нова и заплашва: "Ако излъчите репортажа, Ви казвам, че ще съдя Нова телевизия за уронване на авторитета".

Така днес майката е принудена да оборва теза, в която е абсурдно да повярва който и да е здравомислещ човек, камо ли да я изговори, камо ли ако е орган на властта.

"Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса само вътрешностите и дрехите и, че този удар е бил много силен", казва Анита.

Здравият разум обаче отстъпва пред заплахите.

В първия ден след катастрофата едно момче разказва в полицията какво е видяло. На другия ден отива и изтегля показанията си - баща му е бил заплашен, че ще остане без работа, работел в Горското.

"Каза, че ако дам показания и кажа истината, ще се случат много лоши неща с мен, ще пострадам, може и да не съм срещу живите." Любка Лазарова е подала жалба за заплахите преди дни.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.