iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Окончателно закриват SOS детското селище в Дрен

Окончателно закриват SOS детското селище в Дрен 05_1400484836

Окончателно закриват SOS детското селище в радомирското село Дрен. Това се случва въпреки протестите на местни жители. Те бяха против селището да спре да същестува. Съобщението беше направено в неделя вечерта от председателя на инициативния комитет за спасение на SOS детското селище Ивайло Шопски.

"Така,с прискърбие съобщавам,че от SOS България погребаха селището в Дрен! На среща в офиса на организацията,господин Стоянов и председателя на Общото Събрание Росен Коларов съобщиха,че каквото и да се случи Дрен се закрива и това е окончателно без значение какво ще предложим ние! Изгубихме доста време, като бяхме в заблуда,че имаме шанс да помогнем с нещо и селището да остане. Проблем обаче няма! Няма нещо, което да налага леквидирането, просто според г-н Стоянов за Дрен има "бизнес план", който обаче няма да бъде споделен! Започваме да търсим друго решение, но вече знаем, че Стоянов и Дянков имат още един приятел-Коларов! Знаем,че единственното нещо, което пречи на "бизнес плана"е договора за земята с Община Радомир,но забележете вече е поискана промяната му! Трябва да бъдем по-решителни и единни от всякога!

Имаме работа с хора, които не са случайни, но знам, че в името на децата трябва да се борим! Всеки може да е полезен,нека поне този път не оставяме друг да решава вместо нас,поне за съдбата на децата ни!", сподели господин Шопски в мрежата.

С това се забива още един пирон в гроба на китното селце Дрен, което някога е наброявало над хиляда души. Местното училище също ще западне заради махането на децата от SOS селището. Предстои съкращаване на бюджета и преподаватели в школото. Бизнесът в селото ще продължава да върви надолу.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.