iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Одобриха работни проекти на община Перник за 2014-2020 г.

Одобриха работни проекти на община Перник за 2014-2020 г. 12_1450885356

16 технически работни проекти, които са включени в Плана за развитие на община Перник за 2014-2020 г. и в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, бяха представени на заключителна пресконференция, като в нея взеха участие кметът Вяра Церовска, заместник-кметът Денислав Захариев и екипът на проекта „В подкрепа на Перник за следващия програмен период”, чиито ръководител е Иван Искренов.

„Поздравявам екипа на община Перник, че съвсем отговорно, сериозно и професионално се зае да изготви тази инвестиционна програма, която ще даде възможност на нашия град да изпълни и реализира всички възможности по проектите „Регионално развитие”.

Добре знаем, че това е единствената възможност Перник да получи своето развитие и допълнително средства за инфраструктура, за обекти и допълнителни дейности”, заяви кметът Вяра Церовска.

Иван Искренов посочи, че това е един изключително важен за община Перник проект, който е основополагащ за следващия програмен период. Неговият бюджет е 550 хиляди лева, а срока на изпълнение е 27 месеца.

„Основната идея на кандидатстването е по ос1 на ОП „Региони в растеж”, където преди една седмица кметът Вяра Церовска подписа съгласуваното споразумение за състава на междинното звено. По тази програма Перник се превръща в Междинно звено. Към екипа трябва да де създаде и обществен съвет, който да предлага приоритетите на тези обекти, които са включени, както и към тях ще се прибавят и други към така наречената инвестиционна програма”, обясни Искренов.

Сред целите на проекта са подготовка на инвестиционни проекти, готови за включването им в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, както и такива които ще допринесат за развитие на визията и стратегията на Перник.

В проекта са включени следните обекти – Градска среда- рехабилитация на зона за отдих в Централния градски парк, реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в кв. „Рудничар” и на моста над река „Струма”, рехабилитация на парк „Митко Соколов” в кв. Драгановец и благоустрояване на кв. Тева – изграждане на зони за социални контакти и отдих, алеи и тротоари.

Включено е и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление в кварталите – Варош, Драгановец, Клепало, Проучаване, Байкушева махала, Твърди ливади Стара Тева, Тева, Красно село, Селото, Рено, Монте Карло, Христо Смирненски и Димова махала.

Освен това ще бъде направено обследване и прилагане на енергийна ефективност на Общинския младежки дом, три детски градини и две училища в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.