iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очакват се дъждове

Очакват се дъждове 01_1422178318

През следващите дни се очаква нова порция дъждове да се изсипе над страната ни. За да няма високи вълни експерти следят нивото на реките.

В Дунавския, Черноморския и Източнобеломорския басейн са около праговете за високи води, а в Западнобеломорския басейн около праговете за средни води. "Тенденцията е, че през следващите едно-две денонощия на база на метеорологичната прогноза ще започне да се повишават нивата на реките в почти цялата страна", уточни зам.-министърът на екологията Павел Гуджеров. Той допълни, че се очаква по-съществените повишения да бъдат в Дунавския басейн под водосборовете на горното течение на река Огоста и притоците й.

Едва от сряда дъждовете ще се обърнат в мокър сняг. Той обаче няма да се задържи, тъй като максимелните температури през деня ще са малко над нулата, обясниха синоптици. В четвъртък времето над цялата страна ще е слънчево, а в петък отново ще очакваме дъждове.

"Към момента има обявени жълти кодове за река Сазлийка при град Гълъбово, река Марица при град Харманли, Мочурица при село Воденичене и река Тунджа при град Ямбол, като Тунджа при град Елхово отново е с оранжев код. Поне засега не се налага да бъдат евакуирани хора", обави зам.-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров. По думите му днес се очаква в по-глямата част от страната отново да вали.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.