iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очакват ремонт до Гигинци да свърши до средата на август

Очакват ремонт до Гигинци да свърши до средата на август 07_1406556537

Ремонтът на 12 км от III -605 Батановци – Пали Лула Гигинци се очаква да завърши до средата на август. Това се изясни при проверката на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

Очаква се ремонтните дейности на обекта да завършат до средата на август, увериха министър Терзиева и инж. Чайков от ръководството на фирмата-изпълнител. Път ІІІ-605 Батановци – Пали лула – Гигинци е важна транспортна връзка за жителите на общините Перник, Брезник, Земен, Ковачевци. Трасето на пътя преминава през селата Пали лула, Ноевци, Непразници и Гигинци. С. Ноевци е най-гъсто населеното място в община Брезник. В близост до с. Гигинци е манастира „Св. Козма и Дамян“ – един от най-посещаваните туристически обекти в региона. Предстои община Брезник да ремонтира пътя, свързващ Гигинци с Гигинския манастир.

Досега на обекта са извършени изкопи за окопи и дренажи, почистване на свлачища, срутища, на водостоци и окопи, оформяне на окопи, фрезоване, машинно полагане на плътна асфалтова смес, полагане на бордюри, изработка на бетонови корита за облицован окоп и т. н.

Ремонтните дейности се изпълняват по договора за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Перник от „ЛИЕЛ КОНСТРАКШЪН” ЕООД.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Перник през първото шестмесечие на годината са вложени близо 860 хил. лв. В началото на юни със средства от бюджета завърши ремонтът на участък от пътя Рударци – Кладница. Предстои да започне и рехабилитацията на над 9 км от път III-1003 Драгичево – Рударци – Кладница. В момента се провежда тръжната процедура за избор на изпълнител.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.