iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очаква ни топъл март

Очаква ни топъл март 02_1424957424

Очаква се месец март да е топъл. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между -8 и -3 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градуса. Това съобщи Красимир Стоев - синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Той прогнозира, че тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между 3 и 6 градуса, по Черноморието и в Южна България - между 5 и 8 градуса, а в планините - между -7 и -1 градуса.

Март ще започне с облачно време на места със слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг, прогнозира метеорологът. Според него през периода 2-4 март валежи не се очакват, а облачността ще се разкъса на места и ще намалее до слънчево време, пише "Всеки ден".

От 5 до 10 март ще има валежи, на места значителни. Температурите чувствително ще се понижат и на много места в равнините дъждът ще премине в сняг.

През първата половина от второто десетдневие ще бъде oтносително студено, предимно облачно и на отделни места ще превалява слаб сняг. През втората половина от периода температурите ще се повишат. Условия за превалявания ще има около 16 и 20 март.

В началото на третото десетдневие температурите относително ще се понижат, отново ще има валежи от дъжд, които в Предбалкана и по високите полета ще преминават в сняг. През втората половина на периода температурите ще се повишат. Превалявания, предимно от дъжд, ще има около 25 март и в края на месеца.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.