iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очаква ни "Черен петък" в края на ноември

Очаква ни "Черен петък" в края на ноември 11_1446468092

Истинска истерия за дрехи, мебели и техника на половин цена се очаква в края на ноември, като в последния уикенд на месеца много от известните марки ще обявят ударни промоции за стоките си за „Черния петък”. Предвижда се от 27 ноември до 29 ноември най-големите отстъпки да достигнат до 70 процента от редовната цена, показа проверка на „Новинар”.

И въпреки че търговците все още не искат да се ангажират с конкретни цени, един от големите варненски молове вече промотира ударно предстоящия „Черен петък”. Фирмите наематели в търговския център вече са готови с над 100 специални оферти. В София пък все още не е ясно какви ще бъдат промоциите за традиционните предколедни намаления. От един от столичните молове дори дават информация на потребителите, че все още не планират да има „Черен петък”.

Оказва се, че тази година Варна може да бие столицата по намаления на дрехи. Както и миналата година и тази се очаква магазините, които ще се включат в „Черния петък”, да предлагат рокли за 20 лв. вместо за 40 лв., панталони за 35 лв. вместо за 50 лв., както и якета за 40 лв., намалени от 90 лв.

Мебелните магазини, както и тези за техника обаче готвят отстъпки в цялата страна. В някои от тях „Черният петък” е две седмици по-рано, като промоциите с около 23 на сто надолу от цената важат до фаталния петък 13 на ноември.

В последната седмица на месеца пък се очаква да има и намаления от над 25 на сто на детските играчки и облеклата за най-малките. Специално за последния уикенд преди декември ще има и промоционални оферти за кухненски шкафове, маси и др.

Димитър Маргаритов: Има и нелоялни практики

Обикновено при подобен род кампании потребителите са привличани от анонси за висок процент отстъпки или пък от предложения за продукти в лимитирани серии или в крайно ограничени количества.

Ние сме регистрирали нелоялни практики от страна на търговци както с нереални промоции, така и с придаване на „изключителни” качества на продукти, за които се оказва, че не са толкова уникални, а също и при широки кампании за продажба на продукти, за които се твърди, че са пуснати в много малки количества. Това съобщи за "Новинар" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

"Затова моят апел към търговците е да бъдат коректни при провеждането на тази кампания „Черен петък”, която става все по-популярна и у нас и все повече търговски обекти се включват в нея", обясни той. И допълни, че ще посъветва потребителите да се информират обстойно за условията, при които ще се извършват сделките в този период, преди да се изкушат от примамливите предложения на търговците.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.