iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха жълт код за 15 области в страната

Обявиха жълт код за 15 области в страната 09_1443423016

Жълт код за обилни валежи е обявен за 15 от областите в страната за днес, като предупреждението е в сила за Централна и Източна България.

Затова с "жълт код" са Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. Синоптиците предупреждават, че на места там валежите ще са значителни по количество.

Последните дъждове докараха леки поражения в различни точки на страната. Паднало дърво посред нощ повреди покрив на магазин на пазара в Добрич. Ранобудни добричлии пък коментираха, че ако то се бе стоварило през деня, със сигурност щеше да има и пострадали, тъй като районът е изключително оживен, особено сега в периода, в който масово се приготвят туршии и друга зимнина.

Камъни пък паднаха преди обяд в неделя в района на Кресненските ханчета и затрудниха движението за и от Гърция по главен път Е-79. Дъждът, който почти не спира да вали през последното денонощия, активира свличането на скални отломки в Кресненското дефиле.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.