iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха оранжев код за две области заради вятър

Обявиха оранжев код за две области заради вятър 04_1428389206

Обявиха оранжев код за 7 април в две области на Източна България заради бурен вятър, като кодът е в сила за областите Варненска и Добричка.

Там ще бъде доста ветровито с бурен север-северозападен вятър. Скоростта му ще бъде около 20-25 м/с и пориви до 30 м/с.

Жълт код е обявен за десет области в Североизточна, Източна и Южна България заради силен вятър. Това са областите Русенска, Разградска, Силистренска, Търговищка, Шуменска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Хасковска и Кърджалийска. Там също ще бъде ветровито със силен и временно бурен север-северозападен вятър, със скорост около 14-19 м/с и пориви до 24 м/с. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Времето ще се задържи предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. В Предбалкана, Североизточна България, както и по високите полета на Западна България ще вали сняг и дъжд, а в планините сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен, в Източна България силен от северозапад. Ще бъде сравнително студено за април. Температурите сутринта ще са между -1° и 4°, след пладне между 5° и 10°.

Над планините ще е облачно, по северните склонове и по билата мъгливо. Ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен от север. Дневната температура на 1200 м н. в. ще бъде около -1°, а на 2000 м около -6°. По Черноморието ще се задържи предимно облачно. Ще има и слаби превалявания от дъжд. Ще духа силен северозападен вятър.

Речните нива в цялата страна ще продължат да се повишават, предупредиха от Министерството на околната среда и водите.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.