iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха оранжев код за четири области

Обявиха оранжев код за четири области 09_1410762569

В 4 области в страната е обявен оранжев код за опасност от обилни валежи. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца и София-област. Очакват се количества от 30-50 л/кв.м. Валежите ще продължат и през следващото денонощие.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. „Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите”, съветват от НИМХ.

Жълт код за обилни валежи е обявен за 7 области в страната: София-град, Перник, Кюстендил, Плевен, Ловеч, Пловдив и Пазарджик. В тези области ще вали дъжд, очакват се количества от 20-35 л/кв.м. Валежите ще продължат и през следващото денонощие.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.