iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъждаха дали общините в Пернишко са готови за изборите на 25 май

Обсъждаха дали общините в Пернишко са готови за изборите на 25 май 04_1397026931

Областна администрация – Перник проведе среща с членовете на РИК – Перник, с главните секретари на общините и с началника на ТЗ „ГРАО”. Поводът е подготовката и организацията на изборния процес за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.

Представителите на общините предоставиха информация относно сформираните организационно – технически екипи по места, издадените заповеди за образуване на СИК и за определяне на места за обявяване на избирателните списъци във връзка с предстоящите избори.

Обсъден бе въпросът за състоянието на предоставената копирна техника и консумативите за изборите през 2014г. и предприетите мерки за привеждането на същата в готовност за работа и ползване от СИК. Уточнено бе и обособяването на помещение във всяка община, в което да се съхраняват всички изборни материали, след провеждане на избора.

На 9 април (сряда) ще бъдат предоставени и предварителните избирателни списъци част I, за обявяването на които на интернет страницата на всяка община срокът е 14 април.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.