iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обстановката в пернишко е спокойна

Обстановката в пернишко е спокойна 01_1421913866

Оперативната група на Перник потвърди, че обстановката на територията на област Перник към този момент е спокойна.

Обсъдена беше възможността, сградите с особено предназначение, каквито са МБАЛ „Рахила Ангелова”, ОД на МВР и сградата на „Пожарна и аварийна безопасност”, да бъдат подсигурени с втори електрически кръг на захранване, с който да се осигури безпроблемното функциониране на звената. От ЧЕЗ поеха ангажимент да бъде извършена проверка за предоставяне на допълнително захранване, както и да обезпечат възможността, за осигуряване в кратки срокове.

Директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов докладва за 11 произшествия на територията на областта. На 19.01.2015г. е регистрирано ПТП със смъртен случай, в останалите 10 пътни инциденти, пострадалите са без сериозни наранявания и травми.

Д-р Юлия Такова увери, че към момента няма завишение на острите вирусни инфекции. Броят на постъпилите пациенти с травми е намалял с 50%. През изминалата седмица от ЦСМП са били обслужени 431 адреса.

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански заяви, че няма заснежени и непроходими пътища. Поради застудяването в последните дни, малки пътни участъци на тероторията на община Трън са били заледени. „Участъците вече са обработени и годни за нормално преминаване” отбеляза директорът на ОПУ.

Следващото заседание беше насрочено за 27.01.2015г.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.