iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Общински пазари" с 16 дела срещу некоректни наематели

"Общински пазари" с 16 дела срещу некоректни наематели сн.pernikrs.court-bg.org

През изминалата 2012 ръководството на общинското предприятие „Общински пазари” в Перник е завело 16 съдебни дела срещу некоректни наематели. 14 от тях са спечелени, 1 е прекратено, а друго е в процес на насрочване.

Разходите, които „Пазари” е направило за юридически услуги, възлизат на 1920 лв. До 31 декември 2011 г. спечелените дела са предадени на община Перник за събиране на дължимите суми чрез съдия-изпълнител. Ръководството е пратило 43 предупредителни писма с превантивна цел до наематели, които „забравят” да внасят таксите си.

За неспазване на основни нормативни изисквания се е стигнало до отстраняването на двама търговци от територията на пазара, а други двама са предупредени за нерегламентирана търговска дейност. Служителите на ОП „Пазари” и полицията си взаимодействат отлично, увери Дойчинов. Софиянец, присвоил с измама пари от служител на предприятието, бил заловен по сигнал на „Пазари”, а отнетата сума била незабавно възстановена.

През 2012 г. на територията на кооперативния пазар са пребоядисани и освежени 30 търговски обекта. С надеждата пазарите да присъстват в европейското финансиране, Димитър Дойчинов обяви, че от общинското предприятие са предложили на Областния информационен център 12 теми, като надеждата е „Пазари” да бъдат включени в новия програмен период 2014 – 2020 г. Сред целите, които си поставя ръководството на пазара, е да бъде спряно движението на автомобили по врящата с народ пазарна улица „Васил Левски”, да бъде проектирана покритата част на пазара - „Мархи“ и др.

 

Информация: pernikdnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.