iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината призовава перничани да си купят елха с корен

Общината призовава перничани да си купят елха с корен 12_1418106891

Зам.-кметът по образование и култура Румяна Гьорева съобщи, че общинската управа на Перник подема националната инициатива “Коледна елха с корен”.

Местната власт апелира към перничани, които все още не са си закупили вечно зелено дръвче за светлите Рождественски празник, да насочат предпочитанията си не към отсечена елхичка, а към такава с корени. Идеята е продиктувана от любов към природата, а да се приобщят повече хора към нея не се иска много.

В централната част на Перник и в кв. Изток ще бъдат определени местата, където след празниците гражданите ще могат да засадят свята елхичка. Ще бъде определен и срок за посаждането.

Инициаторитие за “Коледна елха с корен” от ЕкоОбщност” вярват, че малко се иска, за да бъдат насърчени повече градове да спрат практиката да празнуват с величествени отсечени ели. Вече се чува и за градове, които сами са избрали да украсят ела в центъра, без да я отсичат, но които, уви, са единици. За наша гордост, сред тези пионери е и пернишкото кметство Изток, което години наред за Коледа украсява огромна ела с корени.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.