iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община "Перник" с 2 милиона дълг!

Сметосъбиране и извозване

Вече близо 2 млн. лв. дълг е натрупала Община "Перник" към сметопочистващата фирма „Стройинженеринг 94“, съобщават от mirogled.com.
На дружеството всеки месец се изплащат определени суми, за да продължи да чисти града, уверява кметът Янакиева, която уточнява, че заради неспазване на графика и несвършена работа общината е принудена да му налага и парични санкции. Само за първото полугодие на тази година дружеството е санкционирано с 285 000 лева и въпреки нарушенията на „Строийнженеринг 94”, договорът, сключен между него и Общината през 2005-та година, не може да бъде разтрогнат, тъй като е за период от 8 години, изтича през 2014 година и е на стойност 3 900 000лв., а неустойките за предсрочно прекратяване са твърде големи.
Уверенията на кмета са, че събирането и сметоизвозването в града през последните седмици е започнало да се нормализира, макар все още да има и напълно непочистени райони. Извозването на боклука допълнително се затруднява от продължаващите ремонти по пострадалите от земетресението жилища и изхвърлянето на строителните отпадъци. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.