iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник не е включена в програмата за временната заетост

Община Перник не е включена в програмата за временната заетост 05_1400050986

Община Перник не е включена в програмата за временната заетост. Зам.-кметът на общината е казал, че висшите институции са я пропуснали със заявените бройки.

Местната управа е заявила 40 временни работни места. От тях 20 са за І районно полицейско управление, а другите 20 – за Второ РУ по схемата „Сигурност”.

Обхванали сме всички села и сме съгласували бройките с шефа на ОД на МВР, подчерта Босев. Дали ще бъдат отпуснати исканите бройки на Община Перник, засега не е ясно. За „изпускането” е уведомен областният управител арх. Михаил Михайлов.

Липсата на работници по временната заетост обаче си остава голямата болка на кметовете на села. Управниците не спират да се оплакват, че без тези хора са като без ръце. С тях вършехме направо чудеса, твърдят кметовете. Месеци наред работниците поддържаха добра хигиена по места, сега няма кой да коси, да мете и да чисти улиците и гробищните паркове.

Дайте ни пари, ние сами ще се справим с хигиената, отсякоха накрая управниците, на които отдавна им е втръснало да слушат нескончаемите оправдания за нямане и финансов недостиг. Превърнахме се в манекени. Стоим си кабинетите и нищо не правим, плачат управниците.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.