iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник изготвя нова транспортна схема

Община Перник изготвя нова транспортна схема 12_1448956870

Нова транспортна схема ще изготви община Перник, като на следващото заседание на Общинския съвет кметът Вяра Церовска ще направи предложение и ще внесе сроковете за цялостна дискусия за промяна на транспортната схема в общината.

Това стана ясно на днешното заседание на местните законотворци, които след дълги спорове взеха решение за прекратяване на договор на „Пътнически превози” ЕООД по линията №19, Перник – Кралев дол.

Като доказателства за неизпълнението на курсовете са приложени 5 жалби от жители на Кралев дол, констативни протоколи, съставени от общинската администрация, снимков материал, заснет от видеокамери на автоспирките. Има оплаквания за неиздване на билети, грубо отношение към гражданите от страна на служители на фирмата-изпълнител, се посочва още в докладната.

Кметът на селото Пламен Георгиев сподели, че сутрин в 7.00 часа, когато е най-натоварено движението, идвало 14 местно бусче, което още от първата спирка не може да побере хората.

„Този проблем е от 10 години. Не може повече да продължава така. Превозните средства са стари и изпочупени. Децата, които учат, не могат да се приберат. Това е едно дълго решение, което чакаме, сподели още кметът на селото.

IMG_8139

Председателят на ПП АБВ Петър Първанов заяви, че той като бивш ресорен заместник- кмет неколкократно е бил запознаван с проблема.

„Аз лично бях събрал материали с нарушения и ще гласувам за прекратяването на договора на фирмата на г-н Васев. Не може по този начин да продължи да съществува обслужването по тази линия. Надявам се, че в най-скоро време общината ще изготви и нова транспортна схема, с която да се решат голяма част от проблемите ”, обясни Петър Първанов.

Милан Миланов от ВМРО, Народен съюз и Патриотично обединени предложи на следващо заседание да бъде обсъдена тази докладна, тъй като сега много кметове ще започнат да пускат жалби. Той попита и кой ще бъде превозвача, който ще заеме мястото.

Румяна Гьорева от ГЕРБ пък обясни, че транспортната схема е важен фактор за града, но в момента има конкретен проблем, който трябва да се реши. По този начин бяха прекратени дебатите и ОбС взе решение за прекратяване на договора по линия №19.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.