iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по покана на областния управител

Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по  покана на областния управител 06_1402661861

Общественици дискутират проблемите на патриотичното възпитание по
покана на областния управител. Покана за участие във форума е изпратена до вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, всички областни управители в страната, кметовете на общини, Негово светейшество българския патриарх Неофит и представители на църквата, браншовите организации, представители на генералитета, БЧК, членовете на обществения консултативен съвет, директори на културни институти и училища, преподаватели, ръководството на ЕПУ, синдикати, интелектуалци, общественици.

Широка обществена дискусия по проблемите на патриотичното възпитание на младите хора организира областният управител на Област Перник Михаил Михайлов в партньорство с Националната инициатива "Една детска сълза - една молитва" под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. Покани за участие във форума са изпратени до вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, всички областни управители в страната, кметовете на общини, Негово светейшество българския патриарх Неофит и представители на църквата, браншовите организации, представители на генералитета, БЧК, членовете на Обществения консултативен съвет, директори на културни институти и училища, преподаватели, ръководството на ЕПУ, синдикати, интелектуалци, общественици, както и до председателите на всички партии в областта. Темата е „Патриотичното възпитание на децата и на какво ни учи историята за нашето бъдеще”, а за мото на срещата организаторите са избрали мисъл на Апостола на българската свобода Васил Левски: "За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твойте кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно."

Предстоящият форум, който ще се проведе на 18 юни от 11 ч. в Конферентната зала на Двореца на културата, ще бъде поредната инициатива на областния управител Михаил Михайлов в партньорство с националната инициатива "Една детска сълза - една молитва", насочена към патриотичното възпитаниие на младите хора. В навечерието на Националния празник на България 3 март стотици деца от училища на територията на областта се включиха и сами организираха акции и събития, посветени на бележитата дата. Кампанията премина под мотото "Силата на българия" и предизвика широк обществен отзвук. Последваха
поредица от инициативи, свързани с Деня на Европа 9 май и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Преди няколко седмици подобен широк форум срещна интелектуалци и общественици от областта, академиците Георги Марков, Антон Дончев и Константин Косев и проф. Андрей Пантев.

Важно е за патриотичнотото възпитание на младите хора да носи отговорност цялото ни общество, смята областният управител Михаил Михайлов. За целта трябва да бъдат пренебрегнати лични и партийни интереси и да се работи целенасочено и последователно с ясни приоритети, категорични са организаторите на дискусията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.