iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха възможности за инвестиране в Перник

Обсъдиха възможности за инвестиране в Перник 04_1397548161

Представители на посолствата от България и Сърбия, както и предприемачи, управници се събраха на инвестиционен форум в Перник.

Те обсъдиха инвестиционния климат и мерки за насърчаване на инвестициите в България, възможностите на община Перник за привличане на преки чуждестранни инвестиции, перспективите и проблемите пред големите инвестиции в областта.

Като пример за успешен инвестиционен проект за привличане на инвестиции чрез обучение бе посочен Европейският политехнически университет. Специфична възможност за привличането на инвестиции в трансграничния регион са реиндустриализацията и клъстерите в България. Разгледани бяха добри практики за развитие на съвместен бизнес с фирми от Република Сърбия. Направена бе презентация на резултатите от изследването на инвестиционния потенциал на трансграничния регион Перник- Нишава.

Възможностите за инвестиции в своите общини представиха участници от Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци. Във форума взеха участие Областният управител на Перник Михаил Михайлов, представители на общините Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци, управители и мениджъри на фирми от Пернишка област, представители на БСК- София и др. Гости на форума бяха икономическият съветник при Посолството на Република Сърбия в България, търговски представители на чужди мисии, бизнес делегация от Ниш, ръководена от Владимир Додич- директор на Регионалния център за развитие на малки и средни предприятия и предприемачеството в Ниш.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.