iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Образуваха се задръствания за почивните дни

Образуваха се задръствания за почивните дни 09_1442728406

В първия от поредицата почивни дни задръстванията са километрични, като най-тежка е ситуацията по главен път Е-79. Натоварено е движението в района на ГКПП „Кулата“.

Движението по ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма“ се осъществява без затруднение. Задръстванията обаче започват малко след изходите на София, за това съобщава и един от нашите синоптици - Анастасия Стойчева, която се оказа в една от автомобилните колони:

Задръстването започва още преди разклона на Диканите и по всяка вероятност продължава до Дупница. Тези, които имат възможност, нека да отбиват по стария път и да карат по него. Има много камиони, за около 20 минути се минава един километър. Има тройна колона, а трите ленти след това се събират в една лента, задръстването е много голямо.

В участъка между София и Пазарджик автомобили са аварирали заради високите температури и бавното предвижване при ремонтите.

В района на граничния пункт „Кулата“ все още е трудно придвижването, съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР-Благоевград:

На КПП "Кулата" напливът е голям от желаещи да ходят на почивка в Гърция. За това се получава това нещо. Правим всичко възможно по-бързо да се пропускат автомобилите. Има наши патрули разположени там, но просто трафикът е изключително голям.

Повече от 200 хиляди са автомобилите, които са излезли от София от петък вечерта до този час , съобщи пред „Хоризонт“ началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев:

Изпратихме от сутринта, от около 6.30 екипи да регулират кръстовището на Горублянско ханче и сега нещата се урегулираха. В посока Владая на изхода сутринта между 7.30 и 8.00 часа имахме наплив на автомобили. Мога да кажа, че над 200 000 автомобили напуснаха столицата така, по наши преценки, може би и малко повече и поради тази причина всички изходни артерии бяха плътно натоварени. По наша информация, снощи в периода от около 18.00 часа до около 21.00 часа малко след 71-вия километър в посока Пловдив е имало голямо задръстване на автомобили поради причината, че там се извършват ремонтни дейности и от едното платно от еднопосочно става двупосочно движението. Хората са били принудени да чакат около час, за да могат да се изтеглят, но колегите от Пазарджик заедно с колегите от Пловдив са били на място и са подсигурявали хората, за да могат да се изтеглят малко по-бързо.

Километрични колони се образуваха и на магистрала "Тракия". Трафикът е интензивен от 67 км на магистралата поради ремонтни дейности, но полицейски екипи регулират движението.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръча на пътуващите в посока София - Дупница да използват и път I-1 Долна Диканя , поради натоварения трафик по магистрала "Струма" преди град Дупница.

Интензивно е движението по магистрала "Люлин" след разклона Перник - Кюстендил, съобщават от МВР. Препоръчва се шофьорите да използват стария път - Перник - Кюстендил - Дупница.

За пътуващите към Гърция се препоръчва да използват и граничните пунктове - "Илинден" и "Капитан Петко Войвода".

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.