iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Образователните игри по повод Деня на народните будители предизвикаха интерес

Образователните игри по повод Деня на народните будители предизвикаха интерес 11_1446446571

Голям интерес сред възрастните предизвикаха образователните игри – анкета с въпроси и разпознаване на имената на народните будители чрез техния лик, като инициативата бе организирана от младите хора в Перник, посветена на Деня на народните будители.Сред тях са членовете на Общински младежки съвет и обединение на учениците в Перни.

“Кой е първият български роман?” беше един от въпросите, който не затрудни почти никой от включилите се.

За малките граждани на Перник бяха подговтени материали, с които да изработят корица на своята мечтана книга в специалната „Детска работилница“.

В рамките на няколко часа на площад “Кракра” всеки с желание можеше да се включи, където представители на ОМС бяха разположили своя работилница.

По време на събитието бяха раздадени късметчета с известни мисли на български будители. Тяхната основна цел беше да предостави „храна“ за размисъл до колко днес са валидни тези мисли. “Не се полъгвайте, че тези, които държат парите, държат и бъдещето ви! Защото тези пари, те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате…”. С тази известна мисъл на Васил Левски си тръгна от младежката шатра млада перничанка.

Въпроси като “Има ли бъдеще книгата?”, “За“ или „против“ електорнната книга” и “Кои са днешните будители?” бяха включени в интервютата, които младежите взеха днес. Те ще бъдат публикувани във Facebook профила на Общински младежки съвет гр. Перник.

Инициативата се проведе с подкрепата на Община Перник и младежкият медиатор на Консултативен съвет за младежка политика.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.