iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител започва превантивни посещения на язовирите

Областният управител започва превантивни посещения на  язовирите 02_1424433164

На заседанието на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия основен акцент на обсъждане бяха предстоящите посещения на язовирите в областта от Областния управител.

На свиканата превантивна среща във връзка със състоянието на язовирите Ирена Соколова направи график за лични посещения на водоемите, с цел удостоверяване на заявеното състояние от ползвателите им.

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че не е имало сериозни аварии в каналната и водопроводната мрежа през изминалата седмица. Обемът на язовир Студена спада постепенно, притокът също, а разходът, на вода остава, нормален.

Директорът на Областна дирекция на МВР Славчо Станиславов заяви, че няма някакви тежки криминални прояви през изминалата седмица. Извършени са 2 грабежа, като извършителите са разкрити и задържани. Той уведоми за непрофесионален извършен палеж на автомобил. От началото на годината има започнати 4 досъдебни производства за такъв тип палежи, като повечето пострадали лица не
са криминално проявени.

Ивайла Касърова, Директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Перник не отбеляза промяна в социалния профил на града. Няма регистрирани нови бездомни хора.Тя заяви, че от вторник започва изплащането на помощите за месец януари.

Друга тема залегнала в разговорите бе превръщането на институциите
в места с по-лесен достъп за граждани, тъй като бе констатирано, че има ключови регионални звена на места с труден достъп, каквото е Районно управление на МВР Трън. Обсъжда се предоставянето на свободните помещения на първия етаж на сградата, с договор за безвъзмездно управление на Областна дирекция на МВР Перник – за
нуждите Районното управление, с което ще се осигури удобство за
гражданите.

Емил Марков, Директор на Регионална Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението /РДПЗН/ Перник отбеляза, че са реагирали на 34 сигнала. Регистрирани са дванадесет пожара с материални загуби, десет без материални загуби, един фалшив сигнал и един сигнал за разсипан живак.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.