iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител проведе среща във връзка със състоянието на язовир Студена

Областният управител проведе среща във   връзка със състоянието на язовир Студена 03_1426332566

Областният управител Ирена Соколова организира спешна работна среща с директора на ВиК Перник Иван Витанов с цел проследяване състоянието на язовир Студена след обилния снеговалеж и последващото снеготопене.

На срещата присъстваха още заместник областния управител по сигурността Валентин Димитров, главния секретар на Областна администрация и секретаря на Областния съвет по сигурност Петко
Петков.

„Към момента язовир Студена се изпуска с максимална скорост като се цели достигане на обем от 15 млн. куб.м., с оглед да поеме по-големия приток на вода. Нивото на водоема се следи ежеминутно.
Изпуска се контролирано и няма никаква опасност от преливане” заяви Витанов.

Във връзка с писмо на министъра на Околната среда и водите, относно създаване на организация и спешно предприемане на всички необходими превантивни действия за предотвратяване на потенциалния риск от наводнения в страната, недопускане възникването на бедствени ситуации и риск за човешкото здраве, вследствие на предстоящото пролетно снеготопене, на срещата бе обсъдено и състоянието на всичките 29 водоема, намиращи се на територията на Област Перник. С издадена заповед от Областния управител до края на петъчния ден са известени собствениците на водни обекти – кметове на общини, ХТР Перник към „Напоителни системи” ЕАД, Областно пътно управление /ОПУ/ и ползвателите на водоемите, да бъдат предприети належащи, незабавни мерки за осигуряване сигурността на жителите на територията на областта.

Осигурено е 24 часово дежурство за наблюдение на язовирите и регулярно се докладва за състоянието им.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.