iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител на среща с абитуриенти от област Перник

Областният управител на среща с абитуриенти от област Перник 02_1424766348

В навечерието на 3-ти март – Националния празник на Република България, Областният управител Ирена Соколова покани абитуриенти от Област Перник, на среща-разговор с мото „Принадлежност, родина, безсмъртие”. В конферентната зала на Областна администрация, повече от час и половина, зрелостниците изразяваха своите лични мнения, възгледи и преживявания свързани със собственото им осъзнаване по темата.

На срещата присъстваха и участваха, заместник областните управители Илинка Никифорова и Валентин Димитров, директори и учители от училищата в областта, заедно с над 60 ученици завършващи тази година средното си образование.

„Радвам се, че имам възможността да се срещна с вас преди Националния ни празник 3-ти март и точно в този миг, когато сте на прага на училището, почти затварящи неговата врата зад гърба си, моментът, в който избирате пътя, по който ще поемете. Въпрос на личен избор е, какви действия ще предприемете след завършването си, важното е избраното да ви носи удовлетворение. Има един избор, обаче който всеки от вас трябва вече да е направил и той е принадлежността, чувството за единение и емоционалното свързване с родината.” с тези думи започна дискусията Ирена Соколова.

Учениците активно участваха в обсъждането на множеството теми, които се породиха след началото, като сред тях бе и тази за родината.

Всеки от тях представи свето виждане и разбиране за понятието „Родина”. В процеса на дискутиране бе поставен и въпросът, за предстоящия избор на обучение на зрелостниците. Те заявиха стремежа си да продължат образованието си и да се реализират на родна земя. Мнението им е, че с оставането си в България, ще допринесат много повече за нейното развитие и просперитет. Гордостта, достойнството, даряването, ценностите и религиозното самосъзнание, бяха все теми избрани от младите хора като значими и вълнуващи ги.

На срещата бяха споделени много лични истории и много намерения за бъдещето, едно от които бе заявеното желание за последващи подобни
срещи и дискусии между възпитаниците на училищата в областта и
Областния управител.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.