iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител Ирена Соколова се срещна с журналисти

Областният управител Ирена Соколова се срещна с журналисти 12_1417512008

На 01 декември 2014 г., областният управител на област Перник г-жа Ирена Соколова даде пресконференция по повод встъпването си в лъжност.

Присъстваха г-жа Вяра Церовска – народен представител от ПП ГЕРБ, кметовете на общините в област Перник, новият екип от заместник-кметове в община Перник, общинските съветници от ПП ГЕРБ. Г-жа Соколова обяви, че основната й цел като областен управител ще бъде постигането на резултати. Приемствеността и надграждането също са от голямо значение, подчерта тя и благодари на досегашния областен управител г-жа Бойка Павлова за подробния доклад по приоритетните за областта задачи. Г-жа Ирена Соколова представи предстоящите действия на администрацията, свързани с хидро-техническите съоръжения, зимната обстановка в област Перник, заседанието на ВиК Асоциациите и външният одит по ISO 9001:2008 на Областна администрация Перник. Предстои да бъде поискан одит и от страна на Инспектората към Министерски съвет. Екипът от независими експерти ще направи цялостна проверка на работата в Областна администрация Перник. Тази практика не е прилагана след управлението на област Перник от представителя на ПП ГЕРБ – Иво Петров, но тя дава много ясен критиер за свършената работа и областите, нуждаещи се от подобряване. Областният управител припомни, че реалните проекти спечелени тогава – само с ресурса и капацитета на администрацията, са довели до практически и видими резултати - откриване на 119 работни места, създаване на зимна градина и обновена фасада на сградата на Областта.

Народният представител от ПП ГЕРБ – г-жа Вяра Церовска поздрави областния управител за встъпването в длъжност. „Резултатите, които постигна ПП ГЕРБ на последните избори, доведоха до това Перник да има областен управител именно от ГЕРБ. Ще работим заедно за Перник и решаването проблемите на хората от областта, които не са никак малко” – каза г-жа Церовска. От името на ПП ГЕРБ - Перник, тя поднесе на областния управител икона с образа на св. Иван Рилски и пожела закрилникът на град Перник да закриля и усилената работа в областната администрация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.