iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител е домакин на среща

Областният управител е домакин на среща 02_1424250784

Областният управител Ирена Соколова събра в Перник представители
на Югозападния регион за представяне на Иновационната стратегия за
интелигентна специализация на Република България 2014-2020 год.

Целта на срещата бе да бъде представена Стратегията пред широка аудитория, която да бъде въвлечена в процеса на научно-изследователската и развойна дейност.

На събитието присъстваха представители на Министерство на икономиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, областните управители на петте области в региона, кметовете на общините в областта, представители на научните среди и ректорите на университетите в региона, неправителствения сектор и други.

„Приветствам всички присъстващи на днешната среща за представяне
на Стратегията, като се надявам да се повиши информираността относно областите на въздействие заложени в документа. Стратегията не е статичен документ. Работата ще продължи през целия програмен период, като ежегодно ще бъде извършван мониторинг, а два пъти през периода ще бъде извършвана оценка от независими експерти за ефективността на мерките за постигане на формулираните в Стратегията цели. Тук ние заедно ще дискутираме и ще идентифицираме своите съображения и предложения, а очаквам срещата ни да се превърне в основа за бъдещи партньорства, сътрудничества и реализиране на съвместни проекти, които да допринесат за интелигентния, устойчив и приобщаващ растеж в Югозападен регион.

Убедена съм, че всички бихме искали регионът ни да се развие като еталон 2300 Перник, пл. Св. Иван Рилски 1Б
тел.: +359 76 649 910, факс: +359 76 604 755
e-mail: [email protected]
web: www.pk.government.bg

и за останалите региони в страната, така както е заложено и в Регионалния план за развитие.” приветства присъстващите Соколова.

„Югозападен регион е най-развитият регион в повечето показатели
и въпреки наличието на значителни вътрешнорегионални неравенства е
регионът, разполагащ с най-съвременна бизнес инфраструктура, висока инвестиционна привлекателност, концентрация на предприятията, висока степен на достъп и използване на информационни и широколентови услуги, Висши учебни заведения и изследователски центрове – иновативен потенциал и концентрация на високообразован човешки ресурс.” каза още Областният управител.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.