iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният съвет проведе заседание в Перник

Областният съвет проведе заседание в Перник

Областният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси проведе първото си заседание за 2016 г. в Перник.

На срещата, председателствана от д-р Александър Александров, присъстваха представители на общините от областта, директорът на Региоонална дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Коконова, директорът на РЗОК д-р Магдалена Христова и териториални структури имащи отношение по темата.

Те представиха предстоящите дейности по общинските планове за действие за подкрепа на интеграционните политики.

Основните цели са насочени към обхващане и задържане на ромските деца и ученици в образователната система, осигуряване на качествено образование в мултикултурната образователна среда, респективно и подобряване на достъпа на малцинствените групи до пазара на труда и повишаване на дела на заетите сред тях, върховенство на закона и недискриминация.

Друг акцент е поставен върху здравеопазването. Отчетен беше огромният принос на здравните медиатори при осигуряване на здравни услуги и включване на обсъжданите групи в превантивни програми.

В палновете е заложено и подобряване на жилищните условия, включително и на прилежащата техническа инфраструктура.

По време на дискусията бе отчетено доброто сътрудничество и координация между държавните и местни институции за реализация на националната политика по отношение на етническите и демографски въпроси.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.