iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обгазените деца от Радомир ще бъдат настанени в Дрен

Обгазените деца от Радомир ще бъдат настанени в Дрен 10_1414142024

След пожара петте обгазени деца от Радомир ще бъдат изведени от семейството на Митко и Зорница, като ще бъдат настанени в приемни семейства в СОС селището в Дрен.

Решението е взето на заседание на Отделът за закрила на детето в Радомир и Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ към детското селище.

Констатирано е, че в семейството на Зорница и Димитър децата са неглижирани, от отдела за закрила на детето семейството е посещавано всяка седмица като инспекторите са установили, че майката няма родителски капацитет, няма изградени хигиенни навици, децата са неглижирани.

Съседи на семейството пък твърдят, че децата са оставяни без надзор по цял ден, по-големите обикаляли дворовете в квартал „Гърляница“ и берели плодове и зеленчуци. В блока, където живеят пък твърдят, че не за първи път оставените без надзор деца причинявали пожар. Едно дори е претърпяло сериозна оперативна интервенция миналата година след такъв инцидент.

От отдела предупредили Зорница, че ще й вземат децата, но тя заявила, че ще си роди друго.

Ромското семейство има 6 деца. Най-малкото от тях е на 10 месеца, има две, които са родени в една и съща година – в началото и края й. Шестото дете на семейството живее при една от бабите и ще остане при нея. В семейството работи само бащата.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.