iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нямаше обществен интерес към наредбите за детските градини

Нямаше обществен интерес към наредбите за детските градини 09_1472790936

Обществено обсъждане на двете нови наредби за детските градини се състоя в Двореца на културата, като в дискусията се включиха заместник-кметът по образованието Севделина Ковачева, председателя на общинския съвет и тримата му заместници.

Причините за изготвянето на двете нови наредби- Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини и Наредба за условията и реда за вписване на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие в регистър в община Перник са във връзка с разпоредбите на Закона за предучилищното и училищно образование, който влезе в сила от 1-ви август тази година.

Националната образователна политика в областта на предучилищното образование регламентира във всяка община да се приеме регламент, с който се определят условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детските градини, който трябва да се приеме от Общинския съвет. Разпоредбите изискват и създаването на регистър на всички общински детски градини и центрове за личностно развитие с цел достъпност и публичност на информацията за детските заведения- обясни заместник-кметът Севделина Ковачева.

На обсъждането присъства само един директор на детска градина, въпреки, че поканата за общественото обсъждане е качена на сайта на общината.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.