iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма затворени пътни участъци в Перник

Няма затворени пътни участъци в Перник 01_1452064518

Няма затворени и непроходими пътни участъци на територията на област Перник към момента, като това съобщи директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ Румен Сачански по време на първото заседание за 2016 г. на Оперативната група, сформирана за бързи реакции при зимни условия. Почистващите съоръжения са в изправност и поддържат пътната инфраструктура в състояние, осигуряващо спокойно придвижване. След снеговалежите и снегонавяванията през последните дни, дежурни екипи почистват пътищата. Сачански увери, че почистващите фирми имат готовност за предстоящите валежи и предотвратяване на заледявания по пътя.

На срещата, председателствана от областния управител д-р Александър Александров, директорите на териториалните структури докладваха за обстановката на територията на област Перник през изминалите празнични дни.

По време на почивните дни тя е била спокойна, докладва комисар Василев от ОД на МВР. Регистрирани са няколко ПТП-та, станали заради несъобразена скорост. Както вече писа Pernik Today, в село Филиповци водач на МПС е блъснал пешеходец, вследствие на което 68-годишният мъж е починал. Издирва се водачът на автомобила и е образувано досъдебно производство.

От ЧЕЗ и ВиК съобщиха, че по време на Коледните и Новогодишни празници не са постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване. Всички язовири са с една трета свободен обем, като към момента водното съдържание на язовир Студена е 17 500 000 кубически метра, докладва директорът на ВиК Иван Витанов.

За изминалата седмица през Бърза помощ са преминали 756 пациенти, като в периода от 24 декември до 27 декември 2015 г. те са били 373 души, а от 31 декември 2015 г. до 3 януари 2016 г. медицинска помощ са потърсили 383 души. Постъпилите спешни обаждания са 545, уведоми д-р Григорова – директор на РЗИ.

Заседанията на Оперативната група се провеждат ежеседмично и при необходимост, в рамките на зимния сезон, съобщиха от Областната администрация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.