iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване в Пернишко

Няма сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване в Пернишко 12_1480749821

На територията на област Перник не са постъпвали сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване следствие на обилния снеговалеж в началото на тази седмица, като всички язовири са с 1/3 свободен обем, като водното съдържание на язовир Студена е 13 479 900 куб. м при максимален обем от 25.2 млн. куб. м.

Заради усложнената обстановка покрай първия сняг, областният управител Александър Александров свика заседание на Оперативната група за действия при зимни условия. На срещата той изиска информация за цялостната обстановка на територията на област Перник след снеговалежите през изминалите дни. Към момента всички пътища са проходими при зимни условия. На 29 ноември движението на тежкотоварни автомобили по пътя за Кюстендил е било спряно за един час.

На територията на цялата област за поддържането на пътната мрежа са били използвани 70 машини, 16 от които са обслужвали магистралите „Струма” и „Люлин”, информираха от ОПУ. От ОД на МВР подчертаха, че станалите пътно транспортни произшествия през седмицата са поради неправилна преценка на пътната обстановка, несъобразена скорост и използването на неподходящи за сезона автомобилни гуми. Регистрирани са 68 произшествия с техническа помощ от страна на дежурните екипи на „ПБЗН” , стана ясно на заседанието. 15 от тях са пожари с материални загуби в следствие на необезопасени комини. Въпреки снега не е имало затруднения в работния процес на спешните центрове за медицинска помощ в региона. С оглед на ефективната комуникация по време на зимния сезон, заседанията на оперативната група ще се провеждат по-често.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.