iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Няма натровени тази година

Няма натровени тази година 05_1462196629

Спокойно великденско дежурство, с нормално натоварване за болницата и с липса на пациенти с хранителни отравяния отчетоха от "Пирогов". От там добавят, че в сравнение със същите празници през миналата година има увеличен брой на постъпилите пациенти, живеещи извън столицата, - с около 100, както и завишение на преминалите през болницата деца - с около 15, каза доц. Стоян Сопотенски, заместник-директор по лечебната дейност и ръководител на спешното отделение в "Пирогов", цитиран от БТА.

Най-голямо увеличение на пациентите има в хирургичния кабинет - с 18 повече от миналата година. Според Сопотенски това се дължи на пациенти, "леко прекалили с хапването".

В травматологичния кабинет постъпилите са с 15 повече от миналогодишните Великденски празници, а в неврохирургичния кабинет - с 11.

Няма случаи, нетипични за болницата, коментираха от "Пирогов".

В празничните дни са постъпили две жени с алергичен шок - едната - след прием на обезболяващ медикамент, а другата - в резултат на ужилване от насекомо. И двете са стабилизирани, отбеляза доц. Сопотенски.

Три деца са постъпили с травми, като две от тях са пострадали при игра и едно - при катастрофа. Децата са в добро състояние, посочиха от "Пирогов".

От болницата отбелязаха, че очакват драстично повишаване на броя на пациентите от утре и от началото на следващата седмица, когато се очаква част от пътувалите за празниците хора да се върнат в София.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

17-Април-2016

16-Април-2016

18-Април-2015

17-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.