iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да има сняг за Коледа и Нова година

Няма да има сняг за Коледа и Нова година 12_1450423202

Чакат ни топли и слънчеви Коледа и Нова година, като температурите ще са около 10-12 градуса в по-големите градове и в двата празнични дни, като леки колебания ще има в дните помежду им, но минусовите градуси ще са само през нощта.

Това е чудесна новина за обичащите слънцето и топлината, макар и температурите да не се доближават до тези в Калифорния, както мнозина си мечтаят. Това е добра новина и за шофьорите, които ще се движат спокойно, а не с оцъклени от напрежение очи, стискащи волана през преспите по пътищата.

От друга страна, е отвратителна новина за скиорите и сноубордистите, които ще се надяват на оръдията за изкуствен сняг или на самолетен билет за по-заснежени „скиорски“ държави.

Въпреки че първият сняг вече е факт, той е и ще остане и при следващите навявания доста нестабилен и ще покрива с прекалено тънка обвивка пистите още дълго време, смятат синоптиците.

Въпреки „топлата“ прогноза едни от най-проблемните за шофьорите през зимни условия места вече показаха първата си бяла обвивка за сезона.

Първи сняг падна и на Шипка и Бузлуджа, което означава, че оттам ще се преминава при критично повишено внимание отсега до края на зимата.

Пътноподдържащата фирма веднага е изпратила машина да почисти и опесъчи платното. Снегът сутринта в четвъртък сутринта е бил около 2-3 см.

Следващите две седмици се очаква пътните условия в цялата страна да са добри с изключение на високите планински местности и традиционно трудните при зимни условия проходи.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.