iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Някои промоции в Перник не отговарят на написаното

Някои промоции в Перник не отговарят на написаното 08_1408522738

Краят на лятото наближава и почти няма витрина в Перник, на която да не е залепен стикер с намаления между 20% и 50%. Оказва се, обаче, че някои от промоциите всъщност не отговарят на истината.

Перничанин разказва: „Купих си резачка за дърва за 100 лева от един от хипермаркетите. Беше обявено намаление от 50%. Доволен се прибрах у дома и реших да видя какви са отзивите за машинката в интернет. Само щом изписах името на резачката излязоха един куп онлайн магазини, които я предлагат, а цената бе между 120 и 130 лв. Това означава, че намалението в хипермаркета е подвеждащо и то доста”.

Търговците залагали и на това, че клиентите рядко изчислявали дали намалената стока е с по-ниска цена точно с процентите, описани на етикета. Така например дрехи с намаление от 20% се оказва, че са по-евтини с между 16 и 18%. Имало и много търговски обекти, в които предлаганите стоки на промоция били само няколко, а останалите се продавали на редовна цена, но въпреки това подвеждащите надписи стояли на витрината.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.