iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ново Сдружение Активни за Перник

Ново Сдружение Активни за Перник 08_1407352162

На 15 юли 2014 г. беше регистрирана неправителствената организация "Сдружение Активни за Перник". Сдружението е с нестопанска цел и се състои от граждани, обединени от идеята да генерират политики и практики, полезни за развитието и просперитета на Перник и региона.
"Сдружение Активни за Перник" е демократична организация на хора, мотивирани от необходимостта да се включат активно в социалния, обществения и културен процес.
Целите пред Сдружението са:
* да изгради възможности за гражданско участие в местното самоуправление;
* да даде съществен принос в повишаването на ефективността на прилагането на законовите разпоредби в областите социално развитие, децентрализация на местното самоуправление, достъп до обществена информация, електронна община, защита на интересите на гражданите по отношение на формирането и прилагането на местните политики;
* да изгради ефективна комуникация и осъществи контрол над органите на местната власт.

"Сдружение Активни за Перник" се ангажира също така да съдейства за засилването на ролята, както на отделните граждани, така и на техните доброволни сдружения за защита на гражданските права и интереси. Да съдейства за повишаване информираността на населението по отношение на неговите права и задължения, както и формите и методите за тяхната защита. Да инициира и координира взаимоотношенията между местната изпълнителна власт и населението. Да организира съвместни инициативи с общините в полза на гражданите. Да привлече гражданите, както и представителите на бизнеса за участие в инициативи от обществен интерес. Да привлече граждани в упражняването на граждански контрол върху производства, които нарушават нормите на излъчване на вредни емисии и заплашват екологичното природно равновесие. Да инициира публично обсъждане на значими общински проекти със значително въздействие върху бита и ежедневния живот на хората. Да съблюдава най-високи стандарти на отчетност при получаване и разходване на публични средства.
"Сдружение Активни за Перник" е мотивирано от идеята, че взаимодействието между местната власт и гражданския сектор е съществен, неотменим фактор в процеса на растеж и просперитет. Гражданите, членуващи в Сдружението, подават ръка на местната власт, предлагат своите идеи, виждания и концепции и очакват готовност за разбиране, диалог и работа в името на Перник и региона.
Сдружението набира нови членове и съмишленици - активни граждани с ясна позиция относно проблемите на Перник и региона. "Сдружение Активни за Перник" дава възможност тези хора, ангажирани с каузата "За Перник", да работят постоянно и целенасочено в името на главната цел - просперитетът на нашия град.
Към момента "Сдружение Активни за Перник" има следния състав:

Вихрен Георгиев Матев - Председател на Управителен съвет
Ивайло Стефанов Иванов - Член Управителен съвет
Людмил Петров Матеев - Член Управителен съвет
Филип Пламенов Григоров - Член Управителен съвет
Наталия Боянова Ангелова - Член Управителен съвет
Аделина Тодорова Иванова - Учредител на сдружението
Елица Любомирова Енева - Учредител на сдружението
Николай Велинков Милев - Учредител на сдружението
Красимир Андреев Иванов - Учредител на сдружението
Владислав Валериев Иванов - Учредител на сдружението
Евгения Димитрова Матева - Учредител на сдружението
Злати Василев Иванов - Учредител на сдружението
Йордан Николов Панайотов - Учредител на сдружението
Мариета Димитрова Григорова - Учредител на сдружението
Елизабет Трифонова Димова - Учредител на сдружението

Посетете страницата на сдружението във Фейсбук: https://www.facebook.com/aktivnizapernik

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.