iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новата сграда на пожарната ще е готова в началото на май

Новата сграда на пожарната ще е готова в началото на май 02_1424936320

Вече приключва строителството на новата сграда на пожарната в Перник. Емил Марков, който е директор на Рeгионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” каза: „Надявам се, в началото на май да направим откриването“.

Макар че идеята за изграждането на нов дом за пожарната е много стара, тя намира решение през 2008 година. Тогава с решение на местния Общински съвет е сключен договор между община Перник и МВР за учредяване на безвъзмездно право на строеж върху терен на улица „Граово”. Първата копка беше направена два месеца след земетресението през 2012 година в присъствието на сегашния министър на вътрешните работи Веселин Вучков, тогава в качеството му на зам.-министър. Първоначално срокът на изпълнение беше 18 месеца, а стойността на обекта 2.5 млн. лева.

Сградата е модерна и функционална. Тя е триетажна, разполага с 10 клетки за пожарните и е поредната придобивка за пернишките огнеборци. Освен че ще влязат в чисто нов дом, пожарникарите от региона разполагат и с нова модерна техника. 13 автомобила пристигнаха в пернишко по двете оперативни програми „Регионално развитие” и „Околна среда”. Сред новото оборудване са осем пожарни автомобила, две високопроходими машини за спасителни действия и една модерна автостълба. Доставени бяха и нови лични предпазни средства за пожарникарите като каски, топлозащитни дрехи и ботуши и ново пожаротехническо оборудване.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.