iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов кметски наместник има в радомирското село Прибой

Нов кметски наместник има в радомирското село Прибой 06_1402471281

Нов кметски наместник има в радомирското село Прибой. Той живее от 15 години в селото и се казва Кирил Стефанов

Новият управник е живял над 25 години в бившия СССР, където в Тюмен е построил първия 16-етажен жилищен блок. Живял е в София и Перник, а сега заболяване принудило 60-годишният строител да се откаже от тежката професия и да се пренесе на село, да се захване с отглеждане на животни.

„Теренът в Тюмен е блатист и високото строителство там е рядкост. За това мога да кажа, че експериментът беше повече от успешен“, сподели Стефанов. Като строител той е работил на газопроводи и нефтопроводи, а сега поема кормилото на едно от най-големите села в Радомирско.

Твърди, че работата в селото не е по-маловажна от тази на строителя на голям обект, трябва да откликва на проблемите и болките на хората, да решава проблемите с транспорта, водоснабдяването, здравното обслужване, чистотата на населеното място. Да разрешава междусъседски взаимоотношения, да помага на възрастните и хората, които сами не могат да се справят в трудното време, в което живеем.

Откакто е поел поста Стефанов настоява да се доставят съдове за смет , които за сега липсват , за да не се образуват нерегламентирани сметища, настоява и за охранителна система, за да защити имуществото на съселяните си.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.