iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нощното каране на ски на Витоша е 22 лв.

Нощното каране на ски на Витоша е 22 лв. 01_1453123482

22 лева струва нощното каране на ски на Витоша, като тарифата излиза с 13 лв. по-малко от дневната карта за възрастни, чиято цена е 35 лв. За ученици, студенти и пенсионери дневното зимно приключение на пистата е 28 лв., а за деца до 12 години – 21 лв. При нощното каране обаче намаление няма и сумата е една и съща за всички възрасти.

Ски сезонът на Витоша стартира със закъснение заради кражба на кабели по Коледа на част от съоръженията за изкуствен сняг. От сдружението обръщат внимание, че цените на картите остават непроменени и с включена планинска застраховка, независимо от 20% увеличение на цената на тока.

Билетът за кабинковия лифт в една посока е 8 лв., а двупосочният - 10 лв. Цените за ученици и студенти са с 2 лв. по-ниски, а за малчуганите – с 4 лева.

При благоприятни климатични условия, през целия сезон ще работят ски писта „Витошко лале“ и другите ски трасета. За дневното и вечерното каране е осигурена непрекъснатата работа и на „Алпийския бар“.

Ски сезонът у нас започна първо в Банско на 12 декември миналата година, а след това беше открит и в Боровец и Пампорово.

Денят на снега беше тържествено отбелязан във всичките ни зимни курорти на 17 януари. Малки и големи се включиха в много състезания, игри и викторини.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.