iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нормализирано е водоснабдяването в центъра част на Перник

Нормализирано е водоснабдяването в центъра част на Перник 10_1413362883

Вече е нормализирано водоснабдяването в централната градска част на Перник. Това съобщават от „В и К”. Причината за принудителното спиране на водоснабдяването в понеделник беше неотложна аварийна подмяна на участък от главния водопровод в района на Минна дирекция.

„Силната корозия на металния водопровод беше причина за честите аварии в този участък, които водеха до спиране на водоснабдяването. Това наложи подмяната на около 100м от главния водопровод с полиетиленов, чиято гаранция е минимум 50 години. Възползвахме се от обстоятелството, че в момента в този район се извършват строително-ремонтни дейности в рамките на проект „Зелена и достъпна градска среда”, за да извършим аварийния ремонт. За съжаление, около 1ч в нощта срещу вторник, имаше нова авария в района, която успяхме да отстраним бързо, след което водоснабдяването беше възстановено напълно”, каза управителят на „В и К”- инж. Камен Каменов.

Подмяната на този проблемен участък от главния водопровод ще гарантира нормалното водоснабдяване на абонатите. От друга страна ще бъде спазено заложеното изискване по проект „Зелена и достъпна градска среда”- в рамките на 5 години, след финализирането на проекта, да не се извършват каквито и да е изкопни дейности или нарушаване на настилката.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.